Lindesnesturen

Dagsturen til Lindesnes Fyr ble en suksess!

20160529 141553 2

Søndag 29. var vi samlet på Harebakken tidlig om morgenen, men friske og med godt turhumør. Været var noe grått, men ble meldt fint vestover, så vi dro avsted i fin samling. Plukket opp to i Grimstad og var innom Gatekjøkkenet ved Tingsaker for å få med flere deltakere. 

Turen ble kjørt i henhold til våre regler for turkjøring, og gruppen holdt fin fart og avstand til hverandre. På den måten ble alle ivaretatt med hensyn til risiko og egne grenser. Det ble absolutt anledning til å dreie på hjelmen for å se seg omkring og nyte utsikten.

Neste beinstrakk ble i Mandal. Solen dukket opp og det smakte godt med en softis!

Samling i Mandal

 

 

 

Vi valgte å ta en direkte tur til Lindesnes langs E18/39. Ved Vigeland truet en tysk bobil med å legge seg foran oss i 23 km ut til fyret! Det ble med trusselen heldigvis, så vi svingte oss utover i sol og stigende varme. Noen vakre steder det er utover! For oss var det jo fint med mange svinger og opp og ned. Utved Fyret samles vi ved treffpunktet.

Vi hadde bestilt varm fiskesuppe med lokalt bakt brød, og fikk det servert i flotte suppeboller av noe som liknet barkeboller. Både suppen og det lokale brødet smakte meget godt etter å ha kjørt så langt.

 

Forventningsfulle med FiskesuppeMartin guide og Sigbjørn 2

 

Vår guide Martin viste oss rundt i fjellet, opp i fyret og var en kilde til informasjon og vilje til å gi oss det meste. Et hyggelig bekjentskap!

Vi var oppe i tårnet og rundt i gangene i fjellet som var bygget av tyskerne under krigen. Museet inne i fjellet hadde både utstillinger og kinosal hvor vi fikk se et par filmer om stedet.

 Bakre rad i kinoen          På veg innover

Veien hjemover fant vi via Trægde og gamle Nordsjøvei.  Vi holdt en beinstrekk med drikke. og rundet Ålo i fint driv. En vei med flotte steder og mange gode svinger og utfordringer. Vi lekte oss gjennom kurvene og stoppet først i Vågsbygd.

Her takket vi for turen og hver kjørte til sitt.

TAKK FOR FØLGET!

Aktivitetskalender

Nyheter fra hovedstyret


Notice: Trying to get property of non-object in /home/seniormc/public_html/modules/mod_k2_content/mod_k2_content.php on line 48

Notice: Trying to get property of non-object in /home/seniormc/public_html/modules/mod_k2_content/mod_k2_content.php on line 50